jump to navigation

Heksenvuur 2007: verslag en foto’s 25 september, 2007

Posted by Veggie in hoera.
trackback

Zoals beloofd is hier eindelijk het langverwachte verslag met bijhorende foto’s van hét spektakel van deze zomer dat plaats vond in de mooiste gemeente van België aka Laarne.

Een hele week lang werd de dorpskern omgetoverd in een 15de eeuws dorp.  Een Spaans leger had zijn tenten opgeslaan in de dreef en sommigen waren zo zot om buiten te slapen op het stro ondanks de koude. Maar het zag er wel gezellig uit!

 

Overdag legden de soldaten uit hoe de wapens werkten en lieten ze héél vaak horen hoe zo’n ding klonk. Telkens sprong ik een gat in de lucht van het verschieten en da’s gelijk niet zo handig als ge tweede zit hebt. Vooral het kanon deed ons huis daveren, nie normaal!

   

Natuurlijk was er ook een hapje en drankje voorzien. Er werden lekkere gerechten bereid en drank geschonken in stenen mokken door vrouwen in typisch middeleeuwse klederdracht.  Er werden volksdansen gedemonstreerd, toneelstukken opgevoerd en zelfs gespind.

    ambachtelijk spinnen

Het eigenlijke openluchtspektakel begon elke avond om 21 uur.  De baljuw (onze eigen burgemeester)  sprak het ‘plebs’ toe vanop het bordes van het oud gemeentehuis. Er kwamen ook vendelzwaaiers en paarden bij te pas. Daarna konden we genieten van het feestelijke vuurwerk dat werd afgeschoten aan de kerk. Allemaal heel indrukwekkend!

de burgemeester van Laarne  het prachtige vuurwerk  prachtig vuurwerk (2)

Nadien werden we door Spaanse soldaten en fakkeldragers begeleid naar de erekoer van het Slot van Laarne waar het openluchttoneel begon. Hieronder nog een foto van de heksen die de duivel vereren. Ondanks een heel koude augustusavond was het zeker en vast de moeite waard. Ik mis de sfeer in Laarne nu al! Hopelijk volgen er nog vele in de toekomst…

heksenbijeenkomst

Om aan te tonen dat dit echt wel een belangrijk event was: zie hier de mooie reportage over Heksenvuur op het VRT journaal!

Reacties»

1. toshi - 26 september, 2007

Ik wil ook zo’n kapjes dragen! Als we willen trendsetteren, is het nu of nooit!


Plaats een reactie